Dogdance-wedstrijd KC Zeeland 2004


Op zondag 16 mei deden Kari en ik mee aan de dogdancewedstrijd van de K.C. Zeeland. Een wedstrijd buiten. Toen ik nog wedstrijden deed met Joschka, mijn Dalmaat, en Humphrey, mijn Maltezer, moest ik bij buitenwedstrijden enorm geluk hebben met het weer: het mocht niet regenen en het mocht ook niet te warm zijn. Van het weer had ik wat dat betreft nu weinig te duchten. Dat is het voordeel van een hondje met een goeie, weerbestendige vacht. Goed, werken in de regen is niet zijn hobby, maar hij heeft er niet meer nadeel van dan een ander.

 

Naar boven Naar benedenToen we aan de beurt waren, stapten we monter de ring in. Gingen op onze plek staan. De speaker sprak nog wat tijd vol terwijl de vierkoppige jury nog de laatste resultaten van de vorige deelnemer bij elkaar optelde. En natuurlijk moest Kari nog even wat blaffen. Eindelijk mocht ik het seintje geven voor onze muziek, 'You Really Got Me' van de Kinks. Tijdens de dans was Kari hier en daar even afgeleid en hij "moest" soms even tegen een hond aan de kant kwaken. Maar hij was ook weer direct terug met zijn aandacht. Wij konden daardoor al onze oefeningen uitvoeren, en meestal ook nog op precies het juiste moment van de muziek. Al met al was ik dus erg tevreden over onze dans en hoe Kari zijn eerste solowedstrijd had doorstaan (we hebben eerder al eens met een groep van 4 honden en handlers aan wedstrijden deelgenomen met het nummer 'Ghostbusters' van Ray Parker Junior). Wel is het ongelooflijk hoezeer je buiten adem kunt raken en knikkende knieën kunt krijgen van 2.10 minuten doggydance!

Het resultaat viel me een klein beetje tegen: een vierde plaats van de negen. De komende maanden ga ik daarom een paar veranderingetjes aanbrengen in onze dans, zodat de volgende keer de jury misschien wat minder makkelijk om ons heen kan. Ondanks die kleine tegenvaller ging ik uiterst tevreden met Kari's prestatie naar huis.

Hij had zijn best gedaan, was er al met al heel goed bijgebleven en had goed, enthousiast werk afgeleverd. Meer kan een mens toch niet verlangen?

Sandra Hurkmans

 

Meer beelden van Kari tijdens onze activiteiten in
DoghouseRock Foto's

 

 

Tags:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nu aanwezig:

| 247 bezoekers |