Kari Nederlands Kampioen ! ! !

Bleiswijk, zaterdag 5 november 2005


Op de Internationale Hondententoonstelling in Bleiswijk heeft Kari, mijn Västgötaspets (spreek uit west-jeuta-spets of kortweg 'Spets), zich keurig gedragen. Hij heeft zich netjes door de keurmeester laten betasten, weer de nodige minuten doodstil mooi staan te zijn, een paar rondjes gelopen in zijn showloopje, waarbij hij mij NIET mag aankijken (moeilijk als je dit eerst zo hebt geleerd voor het volgen) en...

is daarmee beste reu op de tentoonstelling van zijn ras geworden.

Met dit laatste van de vier punten benodigde punten, mag Kari achter zijn officiële naam 'Curragh’s Celtae Cernunnos' de titel Nederlands Kampioen dragen!

 

Ups en downs

Zijn eerste twee punten verdiende Kari in één klap bij de kampioenschapsclubmatch van de Västgötaspets Vereniging Nederland (VVN) in 2004. Zijn volgende punt in Bleiswijk in 2004, waar hij beste van het ras werd en zelfs 8e in de rasgroep, voor een Spets voorwaar geen geringe prestatie!

Op de Winner in Amsterdam besloot Kari helaas – waarschijnlijk door mijn zenuwachtige gedrag – om de keurmeester luid blaffend en wegduikend duidelijk te maken dat ze hem teveel aan een dierenarts deed denken en dat hij niet, NIET door haar betast wenste te worden. Met als gevolg dat we (terecht) gediskwalificeerd werden.

Nu, een jaar later, na een flinke pauze en weer de nodige avonden ringtraining bij Joop, is het Kari toch gelukt om zijn laatste punt te verdienen!

Mijn hartelijke dank gaat uit naar Joop voor de ringtrainingen en Marcel en Theo, die Kari van zijn laatste restjes schroom-voor-keurmeesters afhielpen.

Sandra Hurkmans

 

Tags:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nu aanwezig:

| 209 bezoekers |