Agility: twee U'tjes op één dag

HSV DVS 14 april 2007

 

Na de wedstrijd bij de KC Delft in mei 2006, zou ik in september nog een wedstrijdje met hem lopen bij de Hofstad. Helaas was Kari die dag niet lekker. Daarmee bleef de KC Delft-wedstrijd de enige die we in 2006 gelopen hebben.

Voor 2007 nam ik me voor om al vroeg te kijken wat er voor wedstrijden waren, zodat ik er wat meer kon lopen. Nou, dat is gelukt. HSV DVS gaf een A-wedstrijd in april, in juni kon ik dan bij de KC Delft lopen, vervolgens in Rotterdam en ten slotte in september bij de Hofstad. Een mooi aantal wedstrijdjes en nog lekker in de omgeving ook.

 

Naar boven Naar onder Op naar de wedstrijd

14 april togen Kari en ik samen naar ’s-Gravenzande. Paul had bardienst, dus zou misschien ’s middags komen, als er nog wat te bekijken viel tenminste. Gelukkig was Mariska met haar Sheltie Sennah ook ingeloot en kon ik op het kleine DVS-terrein naast haar en Marco mijn strandkoepeltje opzetten. Spullen geïnstalleerd, Kari en mezelf aangemeld bij het secretariaat, water verzorgd, en nu wachten maar. Het weer was prachtig, zonnig, af en toe een sliertje bewolking, maar met de zeewind was ik blij dat ik een aantal laagjes had meegenomen om aan te trekken.

Al snel konden we parcours verkennen voor het spel. Fijn om op deze manier in te kunnen springen met Kari, al zouden we de twee andere parcoursen wel in de andere ring lopen. Bij het verkennen bekeek ik uiteraard hoe we zouden lopen, maar vooral ook waar ik extra moest opletten – vooral de plekken waar Kari richting de rand van de ring en de erachter zittende honden moet gaan, zijn voor hem moeilijk. Afsluitend liep ik nog een paar rondjes op snelheid en vervolgens kon ik weer wachten tot we aan de beurt waren.

In die tijd kon ik mooi Kari een rondje uitgelaten en een beetje laten drinken. Hee, op weg naar de tent dook hij in andermans drinkbak, maar water uit zijn eigen drinkflesje wilde hij niet. OK, inderhaast maar een drinkbak gekocht, en een halsband, want zijn normale halsband is er een waarbij de kliksluiting via een ring dichtgemaakt wordt. Normaal gesproken prima, maar als je zenuwachtig bent en haast hebt en het ding blijft hangen, geeft dat bepaald geen rustig gevoel!

Gelukkig was dat ook snel gebeurd en een paar hondjes voor onze beurt togen we naar de ingang van de ring gegaan. Daar zocht ik voor Kari een plekje in de schaduw, waar hij koel en zonder al teveel honden om hem heen kon liggen.

 

Naar boven Naar onder Spel

Op naar de start. Vaak moeilijk met Kari: zodra ik de halsband afdoe, wil hij nog wel eens naar andere honden toe schieten. Bij het uitlaten eerder heb ik er nog heel even op geoefend bij een speeltoestel bij wijze van startsprong. Daar kon ik hem een paar keer een flinke jackpot geven voor blijven zitten.

Het oefenen werpt zijn vruchten af: deze keer blijft hij heel rustig bij de start. Ik start zelf mijn sprint en zie Kari verbijsterd een secondetje of wat achterblijven. Geeft niet, de tijd loopt pas als hij over de startsprong gaat.

Alles loopt prima, de wissels gaan goed, maar net aan de kant van de ring waar ik geen gevaar had gezien, wil Kari toch even naar een hond kijken. Hij is heel snel weer erbij met zijn aandacht, maar niet op tijd om zich goed op de sprong te richten. Latje eraf. Aangezien dit een tijd-fout-uit is, betekent dat dat onze puntenverzameling hier stopt. Ach, lang niet slecht, het levert ons nog een nette 6 e plaats op. De rest van het parcours maken we gewoon af. Bij de palen dreigt Kari even pas na het 2 e paaltje in te willen steken. Ik weet het net te voorkomen. En de rest loopt heel soepeltjes. Ik ben heel tevreden, dit was beslist heel netjes.

Mariska kwam even na mij. Sennah dacht bij de kattenloop, de tweede hindernis, dat het de wip was. Hier had ze dus even moeite mee, waardoor ze gelijk een fout kreeg en dus geen punten kon verdienen. Maar Mariska maakte mooi het parcours af en had zo een heel net oefenrondje met Sennah. Waar ze zelf blij mee was: ze had haar zenuwen goed in bedwang weten te houden.

 

Naar boven Naar onder Jumping

Vervolgens mochten we weer een tijdje wachten op de Jumping. Tussendoor Kari weer uitgelaten en nog wat op de start geoefend. Parcours verkend zodra we mochten. Een aardig pittig parcours voor een A-klasse, vonden we. Aan de start ging het weer prima met Kari. Alle valkuiltjes waar ik bang voor was, ging hij prima doorheen. Hij liet zich niet afleiden door honden rondom het parcours. De paaltjes gingen langzaam, maar zonder fouten. En bij de finish kregen we applaus. Mooi, in ieder geval foutloos! De tijd 41 nog wat, was wat langzaam, maar goed, Kari had werkelijk keurig gelopen.

Pas later zei iemand dat de standaard parcourstijd (SPT) 42 seconden was. Ik geloofde pas toen iemand omriep dat wij ons boekje moesten komen inleveren, dat Kari echt zijn tweede U’tje had gehaald! Wow, dat was even een opsteker! Geweldig kereltje!

Mariska en Sennah liepen even later helaas een diskwalificatie op. Op de voorlaatste hindernis, de band! Maar Mariska’s handling vond ik werkelijk prima! Je zou niet zeggen dat het haar (bijna) eerste wedstrijd was!

Na de Jumping moesten we behoorlijk lang wachten voor we met het Vast Parcours konden starten. Tussendoor hebben we geluncht, de honden samen wat uitgebreider uitgelaten, en nog wat gewacht. Paul belde ondertussen dat hij klaar was met bardienst. Hij zou eerst naar huis gaan om Joschka uit te laten (daar worden dit soort dagen langzaam wat zwaar voor), waarna hij ook naar ’s-Gravenzande zou komen.

 

Naar boven Naar onder Vast Parcours

Eindelijk was het zover dat we parcours konden verkennen. Hier zag ik niet echt enorme problemen – maar ja, je kunt altijd voor verrassingen komen te staan. Ik zie lang niet altijd de problemen van tevoren aankomen, al word ik er beslist steeds beter in. Gelukkig kon ik Mariska nog helpen met wat tips voor wissels. Hier had ze haar twijfels over, omdat ze volgens haar niet zo goed is in wissels. Maar zonder wissels schatte ik in dat ze met haar vrij snelle hondje in de problemen zou komen.

Toen ik Kari ging uitlaten, was Paul bij terugkomst inmiddels gearriveerd. Gezellig! Vrij kort daarna konden we naar de ring voor het laatste parcours van de dag. Kari was er bij de start weer goed bij, gewoon rustig. Het geheel liep goed, de paaltjes nam hij nu wat vlotter dan tijdens de Jumping. De eindsprint over de kattenloop, door de tunnel en vervolgens de hoek om naar de laatste hindernis ging ook prima. En over de laatste hindernis klonken er toeters en bellen. WAT? WEER een U’tje!?!

Ongelooflijk. Wat ik ’s morgens ook had verwacht, dit toch echt totaal niet. Dit knappe hondje heeft op zijn derde Cynophilia-wedstrijd, zijn vierde wedstrijd ooit, gewoon twee U’tjes op een dag binnengesleept!

Ook Mariska liep met Sennah. Nou, haar rondje was prima. Ze maakte de wissels mooi duidelijk en op de juiste plekken en Sennah ging zonder problemen door het parcours heen. Voor de wip ging Mariska ineens wel moeilijk doen om aan de rechterkant van Sennah te kunnen lopen, waardoor verwarring ontstond bij het hondje. En ze bracht de wip daarna met de hand omlaag, waarna Sennah, die het momenteel een eng toestel vindt, er netjes vanaf liep. Wat kleine verbeterpuntjes, maar al met al beslist een opsteker voor Mariska!

 

Naar boven Naar onder 2 U'tjes - en nu?

Kari's 2 U'tjes, in combinatie met die van vorig jaar bij de KC Delft, houden in dat we promoveren naar de B1. Dit moest ik eerst nog navragen – welke B ging het worden? En hoe moest het nu verder? Geen idee! Pas de volgende dag, op de onderlinge behendigheidswedstrijd van de KC Delft, hoorde ik dat ik vanaf 15 mei waarschijnlijk in de B1 zou moeten lopen. Dit hield ook in dat ik niet bij de KC Delft-wedstrijd mee zou kunnen doen – daar zit geen B1-klasse bij dit jaar! Bij nakijken zag ik ook dat ik bij de Hofstand niet meer mee zou kunnen doen. Daar loopt alleen A-klasse. Nou ja. Even wat andere wedstrijden plannen dan.

En kijken hoe Kari het in de B1 gaat doen.

Nog steeds behoorlijk trots op mijn hondje,

Sandra Hurkmans

Meer beelden van Kari tijdens onze activiteiten in
DoghouseRock Foto'sTags:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nu aanwezig:

| 234 bezoekers |