Verslagen in Ronja's dagboek

 

Het eerste jaar van Ronja's leven heb ik een dagboek bijgehouden. Het dagboek vind je elders op deze site terug.

De verslagen van examens, wedstrijden en evenementen uit die periode staan ook in het dagboek. Hieronder vind je een korte inleiding en de links!

 

Puppy-examen

Maandag 10 december 2007

's Avonds hebben we puppy-examen. Er wordt hier lang niet zo overgespannen over gedaan als bij ons. Kan een groep bepaalde dingen niet? Geen ramp, komt bij de vervolgcursus wel aan bod. Het is heerlijk ontspannen. Ik ben nog nooit zo relaxed naar een pupppy-examen toe gegaan.

Lees meer in Ronja's dagboek...

 

Examen jongehondencursus

Maandag 21 april 2008

Vanavond heeft Ronja examen voor haar jongehondencursus. Hier heeft ze wel erg veel lessen van gemist. Dat merk ik op het examen ook.

Lees meer in Ronja's dagboek...

 

Jongehondendag

Zondag 10 februari 2008

Na het ontbijt graai ik de laatste spullen samen en doe ik Ronja haar tuigje aan. Paul pakt zijn cameratas. Wij gaan naar de club voor de Jongehondendag. Een mooie relaxte manier voor Ronja om met het showen kennis te maken, zo op de eigen club en met een beperkt aantal honden.

Lees meer in Ronja's dagboek...

 

Tentoonstelling Leiden, Groenoordhallen

Zondag 16 maart 2008

Vanochtend gaan we op pad naar Leiden, de Groenoordhallen. Nadat ik het adres op heb gezocht om in te voeren in de TomTom. Eerst zouden we met twee auto’s gaan, maar Paul besluit dat hij in de middag op en neer rijdt om Kari en Joschka uit te laten en mij vervolgens om 3 uur op te halen – eerder mag je als deelnemer een tentoonstelling namelijk niet weg. Aangezien ik intussen een tikje gestresst ben omdat we op het laatste moment het adres nog moeten opzoeken terwijl internet ook nog eens niet wil opstarten, naast de 'normale' laatste-moment-extra-handelingen... vind ik het niet erg om in de passagiersstoel de kans te krijgen weer wat tot rust te komen.

Lees meer in Ronja's dagboek...

Ronja naar de groepskeuring

Arnhem, 10 mei 2008

 

Naar boven Naar onder Op pad

Op 10 mei vertrekken we 's morgens op een redelijk tijdstip naar Arnhem vanuit mijn ouders huis, waar we geslapen hebben. Het evenement wordt in de Rijnhal in Arnhem gehouden. In de hal doorgedrongen, zoeken we een plekje waar we redelijk zicht hebben op de ring. Zo kunnen we rustig in de gaten houden wanneer ik aan de beurt ben.

Lees verder: Ronja naar groepskeuring ('08)

Onderlinge Behendigheidswedstrijd bij KC Delft

19 april 2009

 

Naar boven Naar onder Pechseizoen

Na een heel fijn najaarsseizoen waarin Ronja razend gretig en snel het behendigheidsspel leerde, schreven we opnieuw in bij Ready 2 Run. Helaas liep dat op een teleurstelling uit: door omstandigheden moesten zij naar een andere locatie – waar we in januari en februari niet één keer konden trainen door de slechte bodemgesteldheid: of te modderig en glad, of te hard. Vervolgens werd de rest van het seizoen afgelast en de training verplaatst naar weer een andere locatie. Heel ongunstig voor ons: op 45 minuten rijden, files niet meegerekend, voor 1 uurtje les... op de donderdagavond waar ik inmiddels een andere cursus had :-((( !

Met pijn in het hart moest ik deze uitstekende instructeurs daarom vaarwel zeggen. Maar gelukkig mocht ik wel direct meedoen met de gevorderdengroep van de KC Delft. Ronja heeft daar, voorafgaand aan de onderlinge wedstrijd, zo'n 3 lessen meegedraaid – en aangetoond dat ze het nog altijd helemaal ge-wel-dig vond!

Lees verder: Onderlinge agility KC Delft ('09)

Ronja's eerste "echte" agilitywedstrijd

Zondag 19 juni 2011 loopt Ronja haar eerste agilitywedstrijd onder Cynophilia-regels. Een thuiswedstrjid bij de KC Delft, wel een heel fijne manier om met haar te starten.

De dag begint ondanks de voorspelling qua weer aardig. Qua voorbereiding blijk ik steken te hebben laten vallen.

Ronja moet gemeten worden om te zien of ze echt in de A-small thuis hoort. Prima, daar zit ik niet over in met haar 29 cm, een zeer ruime marge. En dat blijkt tijdens het meten ook. De keurmeester kan haar niet eens meten, zijn meter begint bij 30 cm. Alleen vraagt hij vervolgens om haar logboekje. Euh... ik heb aan van alles gedacht, maar dat niet!

Lees verder: Ronja's 1e "echte" agilitywedstrijd

Ronja haalt 2e U'tje in Rotterdam

Vanochtend gaan Ronja en ik weer vroeg op pad naar de KC Rotterdam (nog geen 25 minuten rijden) voor onze tweede landelijke behendigheidswedstrijd. Maar niet zo vroeg als sommigen. Daardoor kan ik "slechts" op de 2e rij mijn tent opzetten. Een enkele op de eerste rij gezetene (hè Henk!) benijdt mij echter het extra half uurtje slaap. Toch ging mijn wekker nog ruim een half uur eerder af dan normaal... Je moet wat over hebben voor je sport!

Net als in Delft is de A-small als eerste aan de beurt. Bijkomende "handicap" is dat ik niet te dicht bij de ring mag komen voor Jessica met Joey (Sheltie) gelopen heeft. Joey vindt Ronja namelijk erg leuk en is tijdens de training daardoor een aantal keer het parcours uitgelopen. Gelukkig moeten er tussen ons door genoeg honden lopen, zodat ik na Jessica's rondjes voldoende tijd heb om mijn speeltjes en lekkers bij de uitgang van de ring te leggen en met Ronja naar de ingang van de ring door te lopen - en dan nog heel even te moeten wachten.

Lees verder: Ronja 2e U'tje in Rotterdam

Zweedse Gedragtest Ronja


Op 2 oktober 2011 heb ik met Ronja de Mentalbeskrivning Hund gedaan bij deSävsjö Brukshundklubb in Zweden. Dit is een gedragstest die in Zweden is ontwikkeld. Het doel is onder meer om te bepalen of je hond geschikt is om mee te fokken (erfelijkheid van gedrag), maar ook om te bepalen of een hond geschikt zou kunnen zijn als werk- of hulphond.

Hieronder heb ik video's van alle testonderdelen geplaatst. Daaronder vind je in de tabel per onderdeel de gemiddelde score van 102 Västgötaspetsen (2005) en Ronja's score.
Helemaal onderaan de pagina heb ik een beschrijving van de scores geplaatst en links naar meer informatie.

Lees verder: Zweedse Gedragtest Ronja

Ronja gaat 'wijd' om hoedRonja's eerste "echte" Dogdance-wedstrijd


Voor 14 oktober 2012 had ik Ronja ingeschreven op haar eerste "echte" Dogdance-wedstrijd. Deze werd georganiseerd door Agility for Fun en vond plaats in Kerkwijk. Een knappe prestatie van de organisatie om dit nog te regelen: 3 weken tevoren was hun eigen hondenschool in Lelystad volledig afgebrand!

Eerste wedstrijd? Misschien niet helemaal. In mei hadden we al een wedstrijd gelopen, in de Fun & Voer-klasse. Wel degelijk een wedstrijd natuurlijk, maar nog met de ondersteuning van beloning in de ring en met een kortere versie van ons nummer. In het laatste deel van het nummer zaten in mei nog meerdere oefeningen waar Ronja allesbehalve zeker op was. Ik wil dat een hond zeker is van wat hij moet doen in een wedstrijdring. Het is allemaal al vreemd genoeg, in een nieuwe omgeving, met een baas die zich toch anders dan anders gedraagt door de zenuwen.

Lees verder: Ronja's 1e "echte" Dogdance-wedstrijd

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nu aanwezig:

| 349 bezoekers |