Weblinks over training

Op deze pagina zijn de links verzameld van:

 

Algemene links | TrainingGedragDogdance

Websites over training

 • ClickerSolutions 
  Website van Melissa Alexander (auteur Click for Joy!) vol informatie, met o.a. keeper-mails van de bijbehorende clickerlijst van clicker-goeroes als Bob en Marian Bailey, Karen Pryor, Ian Dunbar, Debi Davis, Melissa Alexander, Sue Ailsby en nog vele anderen.

 • Kynologenclub Delft e.o.
  Site van de club waar ik lesgeef. Op de pagina 'Publicaties' staat veel informatie over opvoeding en training, waaronder artikelen over trekken aan de lijn en hierkomen. En verder natuurlijk veel clubinformatie, zoals cursussen en activiteiten.

  Sue Ailsby's Training Levels  
  Stap voor stap, oefening voor oefening, niveau voor niveau je hond een enorme algemene ontwikkeling geven. Na niveau 7 is je hond zover dat hij in iedere sport binnen een maand op wedstrijdniveau kan zitten. Om zelfstandig met de training aan de slag te gaan, of om thuis te oefenen naast het programma op de hondenschool. Inmiddels heeft Sue een nieuwe versie van deze methodiek ontwikkeld, de originele staat nog gratis op haar site.
  Op DoghouseRock vind je in het artikel Training > Clickertraining > Zelf leren clickeren alvast wat basisinformatie over deze methode.

 • TAG-Teach
  Teaching with Accoustical Guidance, oftewel leren met behulp van een geluidje, oftewel clickertraining voor mensen. Tussen de vele informatie op de site, op deze pagina een filmpje waar kinderen met behulp van clickertraining leren hoogspringen.

 

Websites | Filmpjes

 

Verzamelingen filmpjes over hondentraining

 • Paws4Fun - Sam Turner
  Sam Turner heeft in Nederland onder meer aan de voet gestaan voor ontwikkelingen op het gebied van balans en coördinatie bij honden (proprioceptie). Naast video's hierover, zijn op haar Youtube-kanaal ook een aantal uitstekende filmpjes over clickertraining te vinden.
  Zoek ook haar boeken 'Een hondenleven lang' eens op - 4 afleveringen, zeer uitgebreid, heel erg de moeite waard!

 • Jolein van Weperen
  Jolein van Weperen heeft een erg leuk boekje geschreven over het opvoeden van de hond, "Luisteren is Leuk!". Naast video's waarin sommige oefeningen uit het boek staan uitgelegd, nog vele andere met leuk aangeleerde, zeer nuttige oefeningen die het leven van jou en je hond samen makkelijker maken.

 • Kikopup Clickertraining
  YouTube-kanaal van Emily Larlham met tientallen, zo niet honderden filmpjes met instructies hoe je hond iets aan te leren - of "af te leren" (oftewel, een alternatief gedrag leren in plaats van het gedrag dat wij niet zo aangenaam vinden).

 • Donna Hill
  Youtube-kanaal van Donna Hill met veel trainings- en gedragsfilmpjes, bijvoorbeeld over hoe beginnen met clickertraining, calming signals, zelfbeheersing, Behavioural Adjustment Training (BAT)...

 • Genabacab - Kay Laurence
  YouTube-kanaal van Genabacab / Kay Laurence met enkele mooie filmpjes over target-training en het allereerste aanleren van zelfbeheersing bij pups in het nest.

 • Susan Garrett
  Susan Garrett is een zeer bekend Canadese agility-trainster die uitstekende video's maakt over opvoeding. Het meeste materiaal moet je kopen (prijzig maar je krijgt er veel voor terug). Op haar Youtube-kanaal staan een paar playlists met mooie startoefeningen, bijvoorbeeld de playlists 'Dogtraining with Recallers'.

 

Websites | Filmpjes

 

Algemene links | TrainingGedragDogdance