DoghouseRock
honden ~ clickertraining ~ dogdance

  • Dogdance
  • Dans

Dans

Na het uitzoeken van de juiste muziek en deze uiteengerafeld te hebben, zodat je precies weet waar welk deel begint en hoe lang ieder gedeelte is, kun je beginnen met de dans voor je dogdance-routine.

Spontaan met je hond op wat voor muziek dan ook dansen is natuurlijk erg leuk, hoewel het bij mijn eigen honden even duurde voordat dat een beetje soepel ging. Maar wil je bij een wedstrijd of demonstratie het publiek mee laten genieten en eventueel meedingen naar prijzen, dan heb je een goed doordachte dans nodig. Bovendien voel je jezelf waarschijnlijk een stuk zekerder als je precies weet wat je gaat doen. Zo werkt dat althans bij mezelf.

Hoe je dat aan kunt pakken zie je in Dans samenstellen, terwijl je in Afwerking van de dans kunt zien hoe ik een dans 'wedstrijdklaar' maak.

Video van Joschka
Routine op 'Crazy' van Seal
op DD-wedstrijd Lelystad 2001
Klasse: absolute beginners

 Voor MS Explorer moet je misschien de 'geblokkeerde inhoud toestaan'.
Lukt het zo niet, dan kun je de video (betere kwaliteit) ook downloaden en afspelen in Windows Media Player

Een video van Maltezer Humphrey is te zien op de pagina Wedstrijden.
Een video van Västgötaspets Kari & Co. in een groepsdans op de pagina Muziek.
Een video van Västgötaspets Kari solo op Warriors op de pagina Wat is dogdance?.

 

Dans samenstellen

Voor het invullen van de dans heb ik geen echt vastomlijnd plan. Houvast heb ik echter wel aan onderstaande punten. In de praktijk lopen ze erg door elkaar heen, en ik kan zelden met alle aspecten rekening houden. Maar ik doe het wel zoveel mogelijk, omdat dat in mijn ervaring het beste resultaat oplevert.

Lees meer

Tips voor noteren dans

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van hoe ik aantekeningen maak voor het invullen van de dans.

Lees meer

Afwerking van de dans

Je dans staat nu op papier, en gedeelten heb je vast ook al geoefend met je hond. Maar hoe maak je je nu met je dans èn je hond zo goed mogelijk klaar om voor een publiek op te treden?

Lees meer