Muziek voor dogdance

Of je nu van plan bent om wedstrijden te lopen of demonstraties te geven of gewoon lol wilt voor jezelf en je hond, de oefeningen op muziek oefenen is altijd leuk. Maar als je echt voor een groter of kleiner publiek wil optreden, moet je al snel kiezen voor een bepaald muzieknummer.  (Klik op Lees meer.)

Toen ik met dogdancing wilde beginnen, kenden mijn honden al wel wat leuke kunstjes en vanuit mijn trainingsachtergrond ik wist hoe ik ze van alles aan moest leren. Maar hoe ik verdere stappen moest zetten op het gebied van muziek uitzoeken en een dans maken, daar had ik geen idee van. Ik vind muziek leuk, maar weet er feitelijk niets vanaf. Voor mij was het dus een kwestie van bij het begin beginnen.
Ik ben gestart met op internet rond te snuffelen wat er zoal over te vinden is. De links die voor mij het meest waardevol waren, vind je terug op de pagina Dogdance-links.

Naar aanleiding van mijn eigen ervaringen met het vinden en uitkiezen van muziek heb ik wat aanwijzingen samengesteld over Muziek uitzoeken en Muziek analyseren.

 

Video van Rebbel, Kari, Ludwig & Rakker
Routine op muziek "Ghostbusters" van Ray Parker Junior
op DD-wedstrijd Leiden 2004
Klasse: groups

Voor MS Explorer moet je misschien de 'geblokkeerde inhoud toestaan'.
Lukt het zo niet, dan kun je de video (betere kwaliteit) ook downloaden en afspelen in Windows Media Player

Een video van Maltezer Humphrey is te zien op de pagina Wedstrijden.
Een video van Dalmatiër Joschka op de pagina Dans.
Een video van Västgötaspets Kari solo op Warriors op de pagina Wat is dogdance?.