DoghouseRock
honden ~ clickertraining ~ dogdance

  • Over ons
  • Onze honden

humfjos

Over ons

Wij zijn Paul en Sandra Hurkmans en wij stellen ons uitgebreid aan jullie voor op de pagina Baasjes. Onze honden, zowel onze vorige als de huidige, hebben ieder hun eigen pagina:

Boefie, onze matriarchische Bouvier, was onze eerste hond. Zij kwam als 6-jarige dikzak uit het asiel bij ons. Zij mocht 15 jaar oud worden.

Flopje was een schat van een Duitse Herder die we op 11-jarige leeftijd van zijn vorige eigenaar aftroggelden, nadat we tijdens hun vakantie op hem hadden gepast. Hij heeft ons nog geholpen Humphrey op te voeden.

Humphrey de Maltezer is geboren in 1992 en was onze eerste puppy. Wij waren allebei overtuigd van de noodzaak dat ook zo'n klein hondje gewoon manieren moest leren. En zo is hij ook opgevoed. Humphrey leerde Sandra hoe geweldig leuk het is om honden te trainen. Humphrey is op 28 juli 2005 overleden.

Joschka de Dalmatiër kwam in 1995 bij ons, ook als pup. Wij wilden, met alleen Boefie en Humphrey nog over, wat leven in de brouwerij. Onze wens werd meer dan vervuld - iets teveel van het goede zelfs! Van hem hebben wij veel geleerd: Joschka bracht Sandra als delinquente puber tot clickertraining. Dankzij die trainingsmethode werd hij zelf op den duur een behoorlijk evenwichte hond met natuurlijk overwicht. Joschka is op 1 maandje na 15 jaar geworden.

Kari, onze eerste Västgötaspets, was een leergierig en werklustig hondje dat vol was van alle pleziertjes in het leven. Hij was een enorm plezier om mee te trainen, hoewel zijn uitbundigheid soms ook zijn nadelen had. Het was een heel andere hond dan de anderen, maar dat hield juist boeiend! Kari is op 28 februari 2016 overleden op bijna 14-jarige leerftijd.

Ronja, weer een Västgötaspets, een teefje deze keer. Voor het eerst hadden we twee honden van hetzelfde ras. En we merkten direct al dat er binnen een ras best grote verschillen kunnen zijn. Ronja is opener en kalmer dan Kari als pup was. Maar beslist levendig en leergierig genoeg!

Yuno is onze jongste telg. Opnieuw een Västgötaspets, want ondertussen zijn we verslaafd aan dit ras. Weer een nieuw avontuur voor ons, want Yuno is heel anders dan Ronja. Ze is dol op ons en houdt nauwlettend in de gaten waar we zijn... maar tegelijkertijd ook wat zich allemaal in de omgeving afspeelt.