Ronja's dagboek: haar eerste levensjaar

Ronja 13 weken oud

Als Ronja geboren wordt, besluit ik een dagboek bij te houden en online te publiceren.

Best spannend. Ronja is de 6e hond en de 4e puppy die we opvoeden, dus we hebben wel aardig wat ervaring. Het meeste zal ik dus wel goed zal doen. Maar ook mijn fouten staan in dit dagboek.
Want fouten maken hoort erbij. Je vermijdt (misschien) de fouten die je met je vorige hond hebt gemaakt - maar er blijven nieuwe fouten die je kunt maken.
Daarnaast is je hond en wat je hem leert een weerslag is van hoe je zelf bent. Zorgvuldig, slordig, eisend, toegeeflijk, heethoofd, kalm. Hoe je bent vormt je beslissingen, je reacties, je dagelijkse omgang met je hond. En daarmee vorm je je hond voor dat deel dat erfelijk bepaald wordt.

Door dit dagboek beleef ik Ronja's komst en leven bij ons extra intensief, diepgaander dan bij de andere honden. Daarnaast is het een mooi naslagwerk voor onszelf en gewoon leuk om achteraf nog eens terug te lezen.

Ik hoop dat jij het met plezier wegleest en nog eens terugkomt om verder te lezen. Misschien dat je hier of daar nog iets kunt toepassen bij je eigen hond of pup.

Veel leesplezier!

 

Overzicht Ronja's dagboek
0-1 maanden
2 maanden
3 maanden
4 maanden
5 maanden
6 maanden
7 maanden
8 maanden
9 maanden
10 maanden
11 maanden
12 maanden
(V) = video   *** = Geen bericht

 

Veel beelden van Ronja tijdens onze activiteiten in de
DoghouseRock Foto's