Verslagen in Ronja's dagboek

 

Het eerste jaar van Ronja's leven heb ik een dagboek bijgehouden. Het dagboek vind je elders op deze site terug.

De verslagen van examens, wedstrijden en evenementen uit die periode staan ook in het dagboek. Hieronder vind je een korte inleiding en de links!

Ronja naar de groepskeuring

Arnhem, 10 mei 2008

 

Naar boven Naar onder Op pad

Op 10 mei vertrekken we 's morgens op een redelijk tijdstip naar Arnhem vanuit mijn ouders huis, waar we geslapen hebben. Het evenement wordt in de Rijnhal in Arnhem gehouden. In de hal doorgedrongen, zoeken we een plekje waar we redelijk zicht hebben op de ring. Zo kunnen we rustig in de gaten houden wanneer ik aan de beurt ben.

Onderlinge Behendigheidswedstrijd bij KC Delft

19 april 2009

 

Naar boven Naar onder Pechseizoen

Na een heel fijn najaarsseizoen waarin Ronja razend gretig en snel het behendigheidsspel leerde, schreven we opnieuw in bij Ready 2 Run. Helaas liep dat op een teleurstelling uit: door omstandigheden moesten zij naar een andere locatie – waar we in januari en februari niet één keer konden trainen door de slechte bodemgesteldheid: of te modderig en glad, of te hard. Vervolgens werd de rest van het seizoen afgelast en de training verplaatst naar weer een andere locatie. Heel ongunstig voor ons: op 45 minuten rijden, files niet meegerekend, voor 1 uurtje les... op de donderdagavond waar ik inmiddels een andere cursus had :-((( !

Ronja's eerste "echte" agilitywedstrijd

Zondag 19 juni 2011 loopt Ronja haar eerste agilitywedstrijd onder Cynophilia-regels. Een thuiswedstrjid bij de KC Delft, wel een heel fijne manier om met haar te starten.

De dag begint ondanks de voorspelling qua weer aardig. Qua voorbereiding blijk ik steken te hebben laten vallen.

Ronja haalt 2e U'tje in Rotterdam

3 juli 2011. Vanochtend gaan Ronja en ik weer vroeg op pad naar de KC Rotterdam (nog geen 25 minuten rijden) voor onze tweede landelijke behendigheidswedstrijd. Maar niet zo vroeg als sommigen. Daardoor kan ik "slechts" op de 2e rij mijn tent opzetten. Een enkele op de eerste rij gezetene (hè Henk!) benijdt mij echter het extra half uurtje slaap. Toch ging mijn wekker nog ruim een half uur eerder af dan normaal... Je moet wat over hebben voor je sport!

Zweedse Gedragtest Ronja


Op 2 oktober 2011 heb ik met Ronja de Mentalbeskrivning Hund gedaan bij deSävsjö Brukshundklubb in Zweden. Dit is een gedragstest die in Zweden is ontwikkeld. Het doel is onder meer om te bepalen of je hond geschikt is om mee te fokken (erfelijkheid van gedrag), maar ook om te bepalen of een hond geschikt zou kunnen zijn als werk- of hulphond.

Hieronder heb ik video's van alle testonderdelen geplaatst. Daaronder vind je in de tabel per onderdeel de gemiddelde score van 102 Västgötaspetsen (2005) en Ronja's score.
Helemaal onderaan de pagina heb ik een beschrijving van de scores geplaatst en links naar meer informatie.

Ronja gaat 'wijd' om hoedRonja's eerste "echte" Dogdance-wedstrijd


Voor 14 oktober 2012 had ik Ronja ingeschreven op haar eerste "echte" Dogdance-wedstrijd. Deze werd georganiseerd door Agility for Fun en vond plaats in Kerkwijk. Een knappe prestatie van de organisatie om dit nog te regelen: 3 weken tevoren was hun eigen hondenschool in Lelystad volledig afgebrand!

Eerste wedstrijd? Misschien niet helemaal.

Ronja 'do the bird'Actie en succes in maart en april


Maart en april 2013 waren 2 drukke maanden voor Ronja en mij.