Ronja 'do the bird'Actie en succes in maart en april


Maart en april 2013 waren 2 drukke maanden voor Ronja en mij.

Dogdance KC Delft 17 maart 2013

Als eerste evenement stond op de lijst de allereerste dogdancewedstrijd die we op de KC Delft organiseerden. Veel van het voorbereidingswerk (verzorgen uitnodigingsformulier, inschrijvingen, betalingen checken, op rij hebben wat er voor en op de dag zelf moest gebeuren enz.) deed ik samen met de nieuw gevormde Dogdance-commissie. Op de dag zelf heb ik de organisatie dankbaar uit handen gegeven. En maar goed ook, want wat men mij ook vroeg, ik was het binnen een halve minuut alweer vergeten. Tijdens het inlopen wilde een fotograaf van een krant graag foto's van Ronja, dus heb ik Ronja wat leuke poses laten innemen uit de dans, en deze vervolgens flink beloond. Maar voor mijn gevoel nog niet met mijn hoofd erbij.

De dans zelf ging goed, al piepte Ronja veel onderweg. Een paar kleine foutjes, maar voor de rest deed Ronja alles keurig. Achteraf bleek het gepiep als "blaffen" te worden afgetrokken van de score. Desondanks haalden het knappe meiske en ik een mooie 2e plaats in de Beginnersklasse, en een ruime promotiepunt (onze 2e).
En ook altijd weer genieten, een serie leuke foto's en de video van de dans.

Ronja ~ Delft ~ 17 maart 2013
Shake a Tail Feather ~ Beginnersklasse

(Klik op deze link als je hier geen video ziet.
Voor MS Explorer moet je misschien de 'geblokkeerde inhoud toestaan'.)

 

2013-04-07 8101Agility DVS 7 april 2013

Drie weken later konden Ronja en ik op 7 april weer aan de slag, deze keer in een Agility-wedstrijd. Eerste rondje was een tijdgok-spel. Met hulp van mijn instructeur Jelle gokte ik erg goed, 0,28 seconde naast de tijd die Ronja liep. En ze liep uitstekend, lekker vlot en vloeiend! Resultaat: een eerste plaats!

Het volgende rondje was het vast parcours. Dit liep Ronja foutloos en... echt?... binnen de tijd? Hoera, eindelijk het U'tje op het VP dat we nog nodig hadden om te promoveren naar de B-klasse. Echt niet verwacht na het onderbroken seizoen dat we achter de rug hadden, maar dan toch eindelijk van gekomen na 4 U'tjes op jumpings! En om het nog mooier te maken, behaalde Ronja met haar rondje opnieuw een eerste plaats!

Het laatste rondje van de dag was de jumping. Ik verwachtte dat Ronja moe zou zijn, dus pepte haar voor het starten flink op met een speeltje. Dat heb ik geweten, ze spoot gewoon weg en ik moest flink aanzetten om haar enigszins bij te houden. Op de cruciale punten wist ik er toch weer net bij te zijn, met als resultaat: weer een U'tje en een tweede plek! "Icing on the cake" en "going out with a bang" zijn een paar mooie Engelse uitdrukkingen die de situatie voor mij prefect weergeven. Wat een geweldig grietje is Ronja toch!

Ook van deze dag mooie foto's tijdens en tussen de rondjes door. Het is wel heel erg fijn, een echtgenoot met fotografie als hobby!

2013-04-14 8331Dogdance Millingen aan de Rijn, 14 april

We waren nog niet helemaal door de wedstrijd heen. Nog een wedstrijdje dogdance! Hoewel ik voor mijn eigen gevoel zelf meer fouten maakte en Ronja ook een of twee keer "haperde", vond Paul het tot mijn verbazing soepeler lopen dan in Delft. De jury was het blijkbaar met hem eens, want deze keer werd ons een eerste plek toebedeeld! Ronja's eerste 1e plaats voor dogdance! En weer een promotiepunt! Wat een toppertje is het toch!

Ook van deze dat weer foto's, van Ronja èn van Kari, die gezellig mee was en zich ondanks de wat krappe ruimte goed gedroeg, zij het soms met enige moeite. Beiden hebben Kari en Ronja flinke delen van de dag doorgebracht in de nieuw gekochte opvouwbare bolderkar, die ik gelijk met succes als mand heb ingezet.

Voor Dogdance ga ik nu even stoppen met wedstrijden om flink te trainen voor ons nieuwe nummer, dat ik hoop aan het eind van de zomer klaar te hebben. Er zitten veel nieuwe elementen in en aardig wat precisiewerk, dus daar moeten we nog flink aan werken.


2013-04-20 8464Voorbereiding CAP-certificatie met paard

Vanuit KC Delft willen we met een aantal instructeurs en een enkele fanatieke cursist opgaan voor het Competency Assessment Programme voor Clickertraining van Kay Laurence. De enige hond van een van mijn mede-instructeurs wordt erg oud en leert feitelijk niet meer. Half als grapje bedacht ze dat ze misschien met haar paard mee kon doen, waar ze inmiddels een behoorlijke tijd mee clickertraint. Ik heb het gewoon voor haar nagevraagd. Het verzoek moest aan Kay Laurence zelf worden voorgelegd. En jawel, onder een paar heel logische voorwaarden mocht het! Dank je Renee Jonkers dat je je voor dit plan wilt inzetten!

Op zaterdag 20 april hebben we de eerste sessie met paard en honden samen gehad. De ontmoeting ging boven alle verwachtingen. Het was heel boeiend om te zien hoe nieuwsgierig Cowboy was naar iedere individuele hond, en hoe iedere hond op Cowboy reageerde. Al hebben we nog weinig getraind op onze eigen oefeningen, was het een heel erg leuke en leerzame middag! (Die ook weer wat grappige foto's opleverde.)